Tenkrát v Americe

Akce Památky
víkendovka
Datum
Místo Starý zámek v Hořovicích
Věk 15 - 30 let
Cena 200 Kč
Kontaktní osoba Vašek Podlešák

tenkratvamerice1891@gmail.com

Co na nás čeká

„Přišel-li mi nějaký ten Vajčák do cesty, tak jsem ho cák a chlap se válel v dyči. Ze začátku si na mě troufali, ale pak se mi vyhnuli na blok,“ povídá halasně hromotluk Zoulek, pokuřuje doutník a klopí do sebe jedno pivo za druhým. 


Plavba z Evropy do New Yorku byla plná bouřek, hladu a nemocí, ale v bezpečí jsi nebyl ani na suché zemi. V přístavu se k tobě nachomýtla partička irských výrostků a už ti brali tašky z ruky, když se objevil Zoulek a oni vzali nohy na ramena.


„Jen se neboj, tady se o našince umíme postarat, když se nebojí přiložit ruku k dílu,“ řekne polohlasem Zoulek přes hospodský stůl a pokyne hlavou ke kníratým pánům s úctyhodným panděrem. „Tamti pantátové pro tebe určitě najdou nějakou prácičku, zatím můžeš do fabriky na doutníky, tam dělají skoro všichni Čecháčci,“ mrkne na tebe a máš dojem, že to největší dobrodružství teprve začíná. 

Co, kde a jak

Starý zámek v Hořovicích se nachází slabou hodinku vlakem od Prahy. Během pátku a soboty pro tebe máme připravený larpový program o životě emigrantů v New Yorku během 19. století. Těšit se můžeš na reálné historické náměty i střety emigrantských pouličních gangů a trochu toho pletichaření. V sobotu dopoledne budeme několik hodin pomáhat na zámecké zahradě. 

Dobrovolnická pomoc

Během práce budeme bourat ploty, uklízet pozemek zámku od odpadu a kácet náletové dřeviny. O víkendu bude na místě i arborista, který bude prořezávat stromy v zámecké zahradě, takže mu budeme k ruce a budeme odklízet uřezané větve. Fotky zámku a zahrady přidáme vzápětí.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Kryštof, Honza, Michal a Vašek.

Kontakt

Kontaktní osoba: Vašek Podlešák
E-mail: tenkratvamerice1891@gmail.com
Telefon: